razumkov-ne-viklyuchaye-priynyattya-zakonu-pro-pozbavlennya-mandatu-za-knopkodavstvo

Разумков не виключає прийняття закону про позбавлення мандату за кнопкодавство

 • 9464 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Якщо найближчим часом явище кнопкодавства серед нардепів не зникне взагалі, то у ВР ухвалять закон про позбавлення за такі дії мандату. Про це сьогодні під час брифінгу щодо підсумків перших 50 днів роботи Парламенту ІХ скликання заявив Голова ВРУ Дмитро Разумков, передає кореспондент УНН.

Відповідаючи на питання, чи будуть народні депутати України складати мандат у разі недотримання підписаного меморандуму про відповідальність, Разумков відповів:

"Моя особиста позиція - я вважаю, що це неприпустимі явища для ВРУ і я сподіваюся, що найближчим часом вони зникнуть взагалі і їх не можна буде зробити. І якщо таке бажання буде з’являтись, ми все ж таки змінимо законодавство, і народних депутатыв будуть позбавляти такої можливості. Мабуть ви чули мою позицію щодо того, коли нардепи не відвідують своє робоче місце. Так само якщо в них інші «поважні» справи, то нехай вони ними займаються, а не носять відзнаку народного депутата України".

Нагадаємо, голова Верховної ради України Дмитро Разумков сказав, що нові кнопки для голосування в Раді, що будуть реагувати на біометричні дані людини, з’являться не скоро через проблеми з фінансуванням.

Українські Національні Новини

Політика