razumkov-obgovoriv-iz-golovoyu-bundestagu-frn-situatsiyu-navkolo-pivnichnogo-potoku-2

Разумков обговорив із представником ФРН ситуацію навколо "Північного потоку-2"

 • 11514 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Голова Верховної Ради України провів телефонну розмову з президентом Бундестагу Німеччини Вольфгангом Шойбле. Про це повідомляє пресслужба апарату Верховної Ради України, інформує УНН.

"Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів телефонну розмову з Президентом Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина Вольфгангом Шойбле. Під час розмови Дмитро Разумков подякував за стійку позицію Німеччини щодо питання територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться у повідомленні.

Також пресслужба передає інформацію, що очільники двох парламентів обговорили низку питань двосторонніх відносин, в тому числі і ситуацію, що склалася з проектом трубопроводу "Північний потік-2".

Як зазначається у повідомленні, сьогодні, 8 листопада, мало відбутися голосування у Парламенті Федеративної Республіки Німеччина за законопроект, що дозволив би вивести з-під дії європейського енергетичного законодавства російський контроверсійний проект газопроводу "Північний потік-2", але розгляд питання було перенесено на наступний тиждень.

Як повідомлялося раніше, Україна закликає Німеччину не "звільняти" "Північний потік-2" від газової директиви ЄС. 

Українські Національні Новини

Економіка