razumkov-ofitsiyno-sklikav-pozachergove-zasidannya-radi-na-23-lyutogo

Разумков офіційно скликав позачергове засідання Ради на 23 лютого

 • 19125 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України на вимогу Президента Володимира Зеленського - 23 лютого на 12:00, для розгляду законопроекту, раніше ветованого президентом, щодо конкурсів на державну службу. Про це УНН повідомляє з посиланням на Інформаційне управління Апарату ВР.

Цитата:

"У зв’язку з вимогою Президента України про скликання позачергового пленарного засідання ВРУ 9-го скликання...: скликати позачергове пленарне засідання ВРУ... на 12 годину 23 лютого 2021 року, на якому розглянути Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведения конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби з пропозиціями Президента України від 18 лютого 2021 року (реєстр. № 4531)", - йдеться у тексті розпорядження.

Деталі

Апарату Верховної Ради України доручено забезпечити підготовку i проведення цього позачергового пленарного засідання Верховної Ради України та поінформувати народних депутатів України про питання, розгляд якого заплановано на ньому.

Контекст

Президент України Володимир Зеленський ветував закон, яким вносилися зміни до законодавства про державну службу. За даними джерела УНН, через те, що не всі “потрібні” правки були враховані і документ було ухвалено з суттєвими обмеженням можливостей т.в.о. міністра. Тому, як повідомили в "Слузі народу" у коментарі УНН, для врегулювання питання Верховна Рада може скликати позачергове засідання наступного тижня.

До чого тут Вітренко

21 грудня 2020 року Юрій Вітренко став виконувачем обов’язків міністра енергетики. До цього Верховна Рада України 17 грудня не підтримала призначення Юрія Вітренка першим віце-прем’єр-міністром — міністром енергетики України. Відповідне рішення тоді підтримали лише 186 народних депутатів України.

Пізніше голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зробив заяву, що Вітренка призначили в.о. в обхід Верховної Ради.

Отримавши крісло міністра, хоч і з приставкою в.о., Вітренко в перші тижні своєї роботи опинився в центрі “тарифної кризи”, вихід з якої шукають досі. І відміна пільгової ціни на електроенергію за перші 100 кВт-год — лише верхівка асйберга.

Як писав УНН, нардепи вдруге не підтримали призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики, тобто він так і залишився “недоміністром” з приставкою в.о. І це попри заклик Президента України Володимира Зеленського на засіданні фракції до нардепів монобільшості підтримати кандидатуру Вітренка.

Українські Національні Новини

Політика