razumkov-rezultati-poligraf-testu-matimut-politichni-naslidki

Разумков: результати поліграф-тесту матимуть політичні наслідки

 • 9843 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Процес проходження детектора брехні народними депутатами зі "Слуги народу", звинуваченими у корупції, став занадто публічним, втім результати тестування на поліграфі будуть мати політичні наслідки для нардепів. Таку думку висловив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час брифінгу після Погоджувальної ради у парламенті, передає кореспондент УНН.

"Щодо доцільності: я вважаю, що будь-якими шляхами, якими можна боротися з корупцією, треба боротися", - зазначив Разумков, відповідаючи на запитання, чи доцільно використовувати поліграф для боротьби з корупцією, якщо, за словами правоохоронців, його покази не мають юридичної сили.

Втім, політик виступив проти публічного розголосу, якого набрав цей процес.

"Щодо публічності цього процесу, можливо, він занадто публічний. Це моя особиста позиція", - додав, при цьому, спікер парламенту.

Відповідаючи на запитання, які будуть наслідки проходження нардепами поліграфу, Разумков зазначив:

"Всі колеги, які проходили поліграф, казали, що, в першу чергу, це будуть політичні наслідки, а окремо з тим будуть працювати антикорупційні органи. Вони про це сказали, і я сподіваюся, що ми побачимо результати найближчим часом.

Нагадаємо, 22 жовтня з’явилася інформація про те, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції "Слуга народу", які входять до складу фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні. Офіс Президента висунув підозру 11 членам фракції у зв’язку зі звинуваченнями в отриманні 30 тис. доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради.

Минулого тижня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і його колега, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський пройшли тест на поліграфі.

У понеділок, 28 жовтня, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський оприлюднив звіт від поліграфолога з проходження детектора брехні, у якому йдеться, що нардеп правдиво відповів на питання.

Українські Національні Новини

Політика