rechnik-skhidnogo-ugrupovannya-zsu-rozpoviv-pro-situatsiyu-na-bakhmutskomu-napryamku

Речник Східного угруповання ЗСУ розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку

 • 1181066 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Бахмутський напрямок залишається епіцентром головного удару ворога. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий, передає УНН.

Цитата

«Динаміка боїв дуже напружена. Це епіцентр головного удару ворога. Тільки за цю добу на Бахмутському відтинку фронту відбулося 125 обстрілів з РСЗВ і ствольної артилерії, 32 бойових зіткнення. Тільки в районі самого Бахмуту 34 обстріли та 14 боєзіткнень відбулося з ворогом. 77 ворогів було вбито, 159 зазнали поранень», - повідомив Череватий.

На Лиманському та Куп’янському напрямках ворог завдає найбільше ударів артилерією – лише за цю добу окупанти здійснили 197 обстрілів з РСЗВ і систем ствольної артилерії. Він додав, що бувало й більше. За інформацією Череватого, на цьому напрямку відбулося 19 боєзіткнень відбулося і 5 авіанальотів, 67 ворогів було вбито, 120 зазнали поранень.

Він також повідомив, що українській військові на цьому напрямку активно нищать техніку ворога, лише за останню добу було знищено 4 танки Т-72, який є основним модернізованим танком окупантів, а також одну БМП та склад з боєприпасами.

«Також на цьому напрямку ми спостерігали, що було вже декілька разів знищено і новітні їхні танки Т-90», - додав Череватий.

Українські Національні Новини

Війна