reformu-dfs-namagayutsya-zupiniti-cherez-sud-markarova

Реформу ДФС намагаються зупинити через суд - Маркарова

 • 11678 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Реформування Державної фіскальної служби, зокрема, поділ на податкову і митну службу, намагаються зупинити через суд. Про це заявила у середу міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Чергова спроба зупинити реформування ДФС. Як дізнатися, що реформа рухається в правильному напрямі і що конкурси відбуваються в прозорий спосіб і його результати непокоять тих, хто не готовий до створення нової сервісної податкової служби і нової сильної митної служби? Ось - в хід йдуть останні козирі - спроби зупинити конкурси за допомогою суду", - зазначила вона.

Так, до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Романа Насірова до Кабінету міністрів щодо оголошення конкурсів на посади очільників Державної митної служби та Державної податкової служби.

"Роман Насіров у своїх позовних вимогах просить суд визнати протиправними та нечинними розпорядження Кабміну "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби України" та "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної податкової служби України", - вказали у суді.

Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Водночас Маркарова зауважила, що "нас це засмутить, але не зупинить". "Юридична позиція, чому цей позов немає жодних інших причин - трохи згодом від наших юристів", - додала вона.

6 березня уряд затвердив положення, що врегулює порядок діяльності Державної податкової і Державної митної служб. У Мінфіні прокоментували положення уряду про розділення ДФС.

Українські Національні Новини

Політика