reglamentniy-komitet-zyasuye-khto-i-navischo-stvoriv-gromadsku-radu-u-stinakh-parlamentu

Регламентний комітет з'ясує, хто і навіщо створив громадську раду у стінах парламенту

 • 9132 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Чинне законодавство не передбачає діяльність громадських рад у стінах парламенту, зокрема при комітетах Верховної Ради. Про це у коментарі УНН заявив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради, народний депутат Володимир Арешонков.

"Громадські ради офіційно не передбачені. Наприклад - у тому ж законі України "Про комітети Верховної ради України" вони не згадуються", - сказав він.

Як раніше повідомляв УНН, з 2016 року у Верховній Раді функціонує громадська рада при комітеті ВР з питань податкової і митної політики. Але Арешонков зауважує, що її діяльність не підкріплена нормативною базою.

"Щодо громадської ради при податковому комітеті ВРУ - я не бачив положення про її діяльність. Допускаю, що вона була створена з метою проведення певних обговорень, дискусій. Бо нічого іншого нормативною базою не передбачено", - сказав нардеп.

Він додав, що з'ясує мету її створення.

"Цікаво, навіщо вони її створили. Бо при жодному іншому комітеті ВРУ такі громадські ради не діють", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, очолює громадську раду афілійований з агрохолдингом "Кернел" Мар’ян Заблоцький. Інтереси цієї ж компанії представляє і член податкового комітету ВР Віталій Хомутиннік, який за сумісництвом є співвласником агрохолдингу.

Українські Національні Новини

Політика