regulyator-vviv-novi-obmezhennya-dlya-treyderiv-elektroenergiyi

Регулятор ввів нові обмеження для трейдерів електроенергії

 • 19594 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) запровадила для учасників ринку обмеження обсягів максимальної реалізації електроенергії на ринку "на добу вперед" (РДН), пише УНН.

Деталі

Рішення ухвалила на засіданні 12 листопада НКРЕКП.

Згідно з проектом на сайті регулятора, зокрема, передбачено для кожного учасника ринку, крім виробників та Гарантованого покупця, що обсяг максимального продажу у торговій зоні "ОЕС України" на РДН і ВДР "вираховується як різниця між обсягами купівлі та імпорту і обсягами продажу та експорту за ДД, зареєстрованими станом на 10:00 за один день до торгового дня (d-1)".

Постанову ухвалили в оновленій редакції Укренерго, яка запропонувала додати "ДД" і після слова "купівлі".

В обґрунтуванні до проекту постанови регулятор пояснює необхідність ухвалення документа "з метою стабілізації ситуації на ринку електричної енергії, зокрема, у частині створення передумов, спрямованих на усунення циклічних схем перепродажу електричної енергії з сумнівним джерелом походження на різних сегментах ринку". Згадується і про те, що на теперішній час обсяги резервів палива для певних типів електростанцій не відповідають затвердженим Міненерго обсягам.

Доповнення

10 листопада повідомлялося, що в Україні на складах – на 310,4 тис. тонн менше вугілля, ніж критично необхідно: усього було 447,9 тис. тонн вугілля. І що 62 енергоблоки на ТЕС – не працювали взагалі. 25 з них – через відсутність палива.

А раніше Росія відмовилася експортувати в Україну вугілля, яке використовують на ТЕС для виробництва електрики.

На тлі такої ситуації Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі. Можливість для імпорту електрики з РФ та Білорусі з'явилася з 1 листопада, після кількамісячної заборони та судової тяганини.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Регулятор ввів нові обмеження для трейдерів електроенергії

     • 19594 переглядiв

    У мечеті на сході Афганістану стався вибух: поранено 15 людей

     • 15803 переглядiв

    З окупованого Криму в банці з варенням хотіли провезти вибухівку

     • 15532 переглядiв

    МВФ визначиться щодо траншу Україні 22 листопада

     • 20697 переглядiв

    У Києві посилять контроль за дотриманням карантину

     • 23423 переглядiв