regulyator-yes-oshtrafuvav-amazon-na-rekordni-886-milyoniv-dolariv

Регулятор ЄС оштрафував Amazon на рекордні 886 мільйонів доларів

 • 21103 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Європейський регулюючий орган оштрафував Amazon на рекордні 886 мільйонів доларів за порушення захисту даних. Про це інформує УНН з посиланням на ABC News.

Деталі

У п'ятницю Amazon повідомила, що Національна комісія із захисту даних Люксембургу винесла рішення проти компанії раніше в цьому місяці, заявивши, що її обробка персональних даних не відповідає загальному регламенту захисту даних Європейського союзу.

Amazon заявила, що вважає це рішення необґрунтованим та активно буде і надалі захищатися.

У травні суд скасував постанову Європейської комісії про те, що податкова угода між Amazon і урядом Люксембургу є незаконною державною підтримкою. Це була остання невдача в зусиллях Європейського Союзу по боротьбі з ухиленням від сплати податків з підприємств.

Контекст

Amazon і раніше піддавалася пильній увазі з боку ЄС. У листопаді регулюючі органи пред'явили компанії антимонопольні звинувачення, звинувативши Amazon в використанні доступу до даних компаній, що продають продукти на її платформі, для отримання несправедливої переваги перед ними.

У той час як США спочатку критикували ЄС за те, що він націлився на американські компанії, останнім часом вони почали займати більш жорстку позицію і щодо великих технологічний корпорацій, подавши в минулому році до суду на Google за зловживання своїм домінуючим становищем в онлайн-пошуку і рекламі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безос втратив перше місце в списку найбагатших людей світу

Українські Національні Новини

Новини Світу