rehuliator-pereviryv-operatoriv-na-hotovnist-do-blekautiv-i-oshtrafuvav-lifecell-na-ponad-10-mln-hrn

Регулятор перевірив операторів на готовність до блекаутів і оштрафував lifecell на понад 10 млн грн

 • 27356 переглядiв

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, наклала штраф у 10 450 511,70 грн на ТОВ "лайфселл" за невиконання вимог щодо забезпечення автономними джерелами живлення та паливом для сталого функціонування своєї мережі електронних комунікацій у Рівненській області.

Український регулятор наклав штраф у близько 10,45 млн грн на ТОВ "лайфселл" за невиконання вимог щодо забезпечення автономними джерелами живлення та паливом для сталого функціонування своєї мережі в одній з областей, повідомили у НКЕК 13 березня, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, НКЕК провів перевірки стану готовності мереж операторів до безперебійного надання послуг мобільного зв'язку у разі можливих блекаутів. 

Регулятор розпочав перевірки операторів у декількох областях у січні минулого року. Загалом було проведено 22 такі перевірки на об'єктах операторів "великої трійки" у кількох областях. Повідомляється, що були виявлені порушення у всіх трьох операторів мобільного зв’язку. "Проте результати повторних позапланових перевірок... свідчать про усунення операторами раніше виявлених порушень", - зазначили у регуляторі.

При цьому там вказали, що "за результатами позапланової перевірки ТОВ "лайфселл", проведеної у період з 07 по 20 грудня 2023 року щодо виконання розпорядження НКЕК... стосовно забезпечення автономними джерелами електроживлення та паливно-мастильними матеріалами, які необхідні для сталого функціонування електронної комунікаційної мережі постачальника щонайменше протягом трьох діб у Рівненській області, зафіксовано невиконання вимог зазначеного розпорядження НКЕК".

"НКЕК ухвалило рішення про застосування... санкцій до ТОВ "лайфселл" у вигляді штрафу у розмірі 0,1% доходу, отриманого за надання відповідних електронних комунікаційних послуг за останній звітний рік, що передував року, у якому накладається штраф, що становить 10 мільйонів 450 тисяч 511 гривень 70 копійок", - вказали у регуляторі. 

Нагадаємо

Антимонопольний комітет України розпочав розслідування справи про придбання французькою компанією DVL Telecom контролю над компаніями Lifecell, Global Billi та Ukrtower через потенційні антимонопольні проблеми.

Ірина Колеснік

Економіка