rekordna-kilkist-migrantiv-peretnula-protoku-la-mansh-u-2021-rotsi

Рекордна кількість мігрантів перетнула протоку Ла-Манш у 2021 році

 • 19882 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Щонайменше 28 300 людей перетнули Ла-Манш із Франції до південного узбережжя Великої Британії в 2021 році, що є річним рекордом, що втричі перевищує кількість перетинів роком раніше. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Листопад 2021 року став найбільш завантаженим місяцем перетину протоки Ла-Манш, ширина якої в найвужчому місці становить близько 32 кілометри, і 6 869 людей прибули до Великої Британії. Тільки 11 листопада 1 185 людей здійснили ризикований перетин на 33 човнах.

В середньому на борту кожного судна, яке прибуло до Великої Британії, перебувало в середньому 28 осіб.

Активісти закликають британський уряд запропонувати більше можливостей шукачам притулку, щоб зменшити кількість перетину Ла-Маншу.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Том Персглов заявив, що заплановані урядові реформи імміграційного законодавства призведуть до кримінальної відповідальності за в'їзд до Великої Британії без дозволу і введуть довічне ув'язнення для контрабандистів, а також посилять повноваження прикордонних сил країни зупиняти та перенаправляти човни мігрантів.

Додамо

24 листопада щонайменше 27 мігрантів потонули, коли їхній човен намагався пройти протокою Ла-Манш. Ця трагедія стали джерелом напруги між Францією та Великою Британією.

Доповнення

Згідно зі звітом іспанської неурядової організації Caminando Fronteras, оприлюдненим у понеділок, під час спроби дістатися Іспанії в 2021 році загалом 4 400 мігрантів загинули в морі, намагаючись дістатися до Іспанії, що стало найсмертоноснішим за всю історію. У порівнянні з 2020 роком кількість жертв збільшилася на 103%. Більшість зниклих безвісти або загиблих були на шляху із Західної Африки на Канарські острови.

Українські Національні Новини

Новини Світу