rekordna-kilkist-opadiv-ta-povin-u-seuli-zabrali-zhittya-semi-lyudey-sinoptiki-poperedzhayut-scho-tse-sche-ne-kinets

Рекордна кількість опадів та повінь у Сеулі забрали життя семи людей. Синоптики попереджають, що це ще не кінець

 • 268838 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Станції метро і основні дороги опинилися під водою в південнокорейській столиці Сеулі після того, як рекордні дощі викликали сильну повінь, внаслідок якої щонайменше семеро людей загинули і ще семеро зникли безвісти, передає УНН.

Деталі

За даними сеульського інформаційного агентства Yonhap, злива, що почалася в понеділок, стала найсильнішим дощем у Південній Кореї за 80 років.

"Щонайменше семеро людей загинули в столичному районі Сеула, ще семеро зникли безвісти через сильний дощ", - повідомив представник міністерства внутрішніх справ Сеула.

У місцевих повідомленнях йдеться про те, що троє людей, які живуть у банджисі — тісні підвальні квартири, які прославилися завдяки оскароносному фільму Пон Джун Хо «Паразити», — включаючи підлітка, загинули, коли їхню квартиру затопило паводковими водами.

Згідно з даними Корейського метеорологічного управління, у понеділок у Каннамгу, багатому районі на півдні Сеула, випало 326,5 міліметра опадів.

Метеорологічне управління Кореї попередило мешканців Південної Кореї, щоб вони «остерігалися сильних дощів, поривів вітру, а також грому та блискавок у центральному регіоні» протягом наступних кількох днів.

У центральному регіоні, включаючи Сеул, до четверга прогнозується ще до 300 міліметрів дощу.

У вівторок транспорт у Південній Кореї майже не курсував, багато дорог і тунелів було закрито з міркувань безпеки, повідомляє Yonhap.

Наприкінці понеділка також повідомлялося про відключення електроенергії по всій столиці, тоді як деякі операції сеульського метро та залізничного сполучення були тимчасово порушені через сильний дощ.

Українські Національні Новини

Новини Світу