rekordniy-khabar-za-zakrittya-spravi-zlochevskogo-stalo-vidomo-scho-zagrozhuye-zatrimanim

Рекордний хабар за закриття справи Злочевського: затриманим проситимуть арешт

 • 16584 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Для затриманих під час передачі рекордного хабаря в 6 мільйонів доларів керівництву НАБУ та САП, проситимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. І вже завтра, 14 червня, запобіжний захід затриманим обиратиме Антикорупційний суд. Про це стало відомо з брифінгу НАБУ та САП, передає кореспондент УНН.

"Щодо запобіжних заходів ми плануємо клопотати про всіх трьох тримання під вартою. Відповідно до вимог КП ми змушені в альтернативу ставити заставу: двом учасникам будемо просити заставу у 100 млн грн, а третій учасниці – алтернатива 50 млн грн", - пояснив керівник САП Назар Холодницький.

У свою чергу, директор НАБУ Артем Ситник додав, що обрання запобіжного заходу затриманим ймовірно відбудеться вже завтра, тобто, у неділю, 14 червня.

Нагадаємо, що за фактом рекордного хабаря в 6 мільйонів доларів керівництву НАБУ та САП затримали трьох осіб. Кошти пропонували довірені особи ексміністра екології уряду Азарова Миколи Злочевського.

Як раніше повідомляв УНН, вилучені 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у якості хабара, мали спонукати правоохоронців закрити кримінальне провадження проти ексміністра екології Миколи Злочевського до його дня народження – завтра, 14 червня.

Однак стало відомо, що сам епізод, по якому пропонувалась неправомірна вигода, стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний Сергію Курченко “Реал банк” та легалізацію цих коштів.

Нагадаємо, що вчора Національне антикорупційне бюро оприлюднило фото 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у якості хабара.

Також нагадаємо, детективи НАБУ зафіксували факт надання їм ексчиновником неправомірної вигоди за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Українські Національні Новини

Політика