relokatsiya-pidpriyemstv-v-ukrayini-vdalosya-zberegti-ponad-35-tis-robochikh-mists

Релокація підприємств: в Україні вдалося зберегти понад 35 тис. робочих місць

 • 866548 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. За програмою релокації 772 підприємства було переміщено з небезпечних регіонів - це дозволило зберегти понад 35 тисяч робочих місць. Про це повідомив народний депутат та голова податкового комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев на сторінці у Facebook, інформує УНН.

Деталі

За його словами, на самому початку повномасштабної війни в Україні було ініційовано системну релокацію підприємств у більш безпечні регіони. Так, з боку держави логістичну підтримку у перевезенні виробничих потужностей надавали «Укрзалізниця» і «Укрпошта». Фонд державного майна організував пошук майданчиків і пільги з оренди приміщень на новому місці розташування.

Цитата

«У результаті вдалось зберегти з небезпечних регіонів 772 підприємства (605 з яких вже працюють) та 35 тисяч робочих місць. Це дозволило не тільки зберегти згадані існуючі робочі місця, але й створити ще 7 тисяч нових вакансій», - наголосив він.

Гетманцев також зазначив, що цими підприємствами сплачено вже більш ніж 1,14 млрд грн ЄСВ (єдиного соціального внеску).

«Наразі ще для 261 підприємства шукають нову локацію чи спосіб транспортування, 634 підприємства, які заявляли про бажання переїхати на нове місце, відмовились від цього через деокупацію територій», - додав Гетманцев.

Доповнення

Релокація бізнесу успішно продовжується

Українські Національні Новини

Економіка