reputatsiyni-vtrati-nikhto-ne-zakhoche-nesti-deputat-vid-slugi-narodu-pro-vidachu-ukrayini-figurantiv-kriminalnikh-provadzhen

“Репутаційні втрати ніхто не захоче нести”: депутат від “Слуги народу” про видачу Україні фігурантів кримінальних проваджень

 • 269344 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Ні одна країна світу не хоче нести репутаційні втрати, приховуючи на своїй території українських корупціонерів та злодіїв. Таку думку журналістам УНН висловила депутат Одеської міськради від "Слуги народу" Ольга Квасницька.

Саме тому, на думку Квасницької, заочно арештований в Україні ексдепутат Руслан Тарпан - головний підозрюваний у розкраданні мільйонів на проекті “Глибоководний випуск”, врешті решт буде екстрадований в Україну з ОАЕ.

Цитата

“Я вірю, що у нас є шанси, що всі злочинці, всі колаборанти, які ухиляються і використовують інші іноземні країни для свого укриття – рано чи пізно будуть видані українській державі для того, щоб відбулося покарання, у зв’язку з тим, що ми всі підтримуємо таку цінність як верховенство закону. Тому я вірю, що перемога буде і покарані будуть. Вже неодноразово і Президент України Володимир Зеленський, і Секретар РНБО Олексій Данілов казали, що всі злочинці будуть покарані”, - заявила Ольга Квасницька.

Наразі Руслан Тарпан, скоріш за все, переховується в ОАЕ (принаймні про це він сам нещодавно заявив на своїй сторінці в Facebook)

У прокуратурі тим часом готують запит на його екстрадицію з ОАЕ до України.

За даними "Стопкору", Тарпан мав тісні відносини з силовими структурами рф і навіть був нагороджений федеральною службою охорони Росії "за демонстрацію престижу і слави російського государства".

Цитата

“Репутаційні втрати ніхто не захоче нести. росія давно не рукопожатна країна, вона ізольована. І всі ті злочинці, які пов’язані із нею, – для кожної держави це будуть репутаційні втрати, якщо вони будуть не допомагати, покривати або приховувати інформацію”, - підкреслила Квасницька.

Додамо, що Тарпан ще з 2017 року розшукується українськими правоохоронцями, а з 2021-го - перебуває у міжнародному розшуку каналами Інтерполу із "синім сповіщенням". В Україні йому загрожує тільки в економічних епізодах кримінальних справ - 12 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Політика