respublikantsi-rozkritikuvali-baydena-za-povodzhennya-zi-shpigunskoyu-kitayskoyu-povitryanoyu-kuleyu

Республіканці розкритикували Байдена за поводження зі шпигунською китайською повітряною кулею

 • 1114140 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. У неділю республіканці обрушилися з критикою на Джо Байдена за те, як він поводився з китайською повітряною кулею, збитою після кількох днів польоту над США в результаті інциденту, який загострив і без того натягнуті американсько-китайські відносини, інформує УНН.

Деталі

Марко Рубіо, заступник голови сенатського комітету з розвідки, розкритикував президента США за те, що він так довго чекав, щоб попередити громадськість про те, що повітряна куля-шпигун здійснив свій «безпрецедентний» політ над Америкою, заявивши, що це рівнозначно «порушенню службових обов'язків».

Він назвав цей обліт зухвалою спробою Пекіна поставити Байдена в незручне становище незадовго до його послання про стан справ у вівторок і зірвати вже скасований візит до Китаю держсекретаря Ентоні Блінкена.

Рубіо, виступаючи на CNN, сказав, що повідомлення Пекіна було наступним: "У нас є можливість зробити це, і Америка нічого не може з цим поробити".

А представник Майк Тернер, який очолює комітет Палати представників з розвідки, використав порівняння з футболом, розкритикувавши Байдена за те, що він чекав, щоб спустити повітряну кулю.

«Очевидно, що президент збиває його над Атлантикою… на кшталт боротьби з квотербеком після закінчення гри. Супутник виконав свою місію. Йому ніколи не слід було дозволяти в'їзд до Сполучених Штатів», - сказав він.

Що передувало

У Пекіні міністерство закордонних справ у суботу висловило "сильне невдоволення та протести проти застосування сили Сполученими Штатами для нападу на безпілотний цивільний дирижабль".

Там додали, що Китай залишає за собою право дати подальші необхідні відповіді.

Пекін заявив, що повітряна куля в першу чергу збирала дані про погоду і що її збило з курсу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Варшава підтвердила, що Байден "точно" відвідає Польщу

     • 820445 переглядiв