reuters-ssha-17-kvitnya-ogolosyat-pro-novi-sanktsiyi-proti-kubi-venesueli-i-nikaragua

Reuters: США 17 квітня оголосять про нові санкції проти Куби, Венесуели і Нікарагуа

 • 8166 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Сполучені Штати мають намір в середу, 17 квітня, оголосити про нові санкції щодо Куби, Венесуели і Нікарагуа. Про це повідомляє УНН з посиланням на агентство Reuters.

За даними офіційного американського джерела Reuters, про нові санкції оголосить помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон. Зокрема, адміністрація має намір дозволити подавати в американські суди позови проти іноземних компаній, що ведуть на Кубі бізнес і контролюючих власність, в минулому конфісковану кубинськими властями у приватних власників.

За словами джерела, цей захід є частиною політики адміністрації президента США Дональда Трампа за припинення курсу його попередника Барака Обами на зближення з Кубою. Американський офіційний представник заявив, що європейські країни, незгодні з новими американськими санкціями, можуть оскаржити їх у Світовій організації торгівлі (СОТ), однак джерело висловив упевненість, що цей позов буде відхилено.

Раніше американський уряд дозволив з 19 березня американцям кубинського походження подавати позови в американські суди на низку кубинських компаній, які контролюють власність на острові, яка була в минулому столітті націоналізована кубинською владою. Тоді ж Держдепартамент повідомив, що до 17 квітня буде збережено заборону на подачу позовів на зарубіжні компанії, що працюють на Кубі.

Нагадаємо, США посилили санкції проти Венсеуели і внесли в чорний список чотири компанії і дев’ять нафтових танкерів, пов’язаних з Боліваріанської Республікою.

Українські Національні Новини

Новини Світу