reuters-ssha-planuyut-zaprositi-u-biliy-dim-lideriv-ostrivnikh-tikhookeanskikh-krayin

Reuters: США планують запросити у Білий дім лідерів острівних тихоокеанських країн

 • 103219 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена хоче активізувати дипломатичну взаємодію з країнами тихоокеанських островів. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Лідерів острівних тихоокеанських країн в Білий дім запросять в кінці цього року, зазначив координатор Індо-Тихоокеанського регіону Курт Кемпбелл. Його повідомлення викладене на бізнес-саміті США і Нової Зеландії, прозвучало на тлі зростаючої стурбованості з приводу наслідків для безпеки присутності Китаю в регіоні.

Зокрема, мова йде про укладену минулого місяця угоду між КНР і Соломоновими островами.

Він сказав учасникам саміту, що США мають намір не тільки приймати лідерів островів, але і нарощувати дипломатичні відносини з країнами Тихоокеанського регіону, які десятиліттями не бачили послів.

"Щоб США були ефективними в Тихому океані, ми повинні робити більше, і ми повинні робити більше в областях, які мають значення і мають значення для жителів тихоокеанських островів", - сказав Кемпбелл.

Він наголосив, що адміністрація Байдена також працюватиме з Агентством США з міжнародного розвитку та новою Міжнародною фінансовою корпорацією розвитку США для фінансування проектів у регіоні та для відновлення Корпусу миру на більшій частині території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Комітету з розвідки Конгресу США: візит Байдена в Україну - питання часу.

Українські Національні Новини

Новини Світу