reuters-yes-rozglyadaye-vzhe-tretyu-versiyu-sanktsiy-z-naftovim-embargo-proti-rf

Reuters: ЄС розглядає вже третю версію санкцій з нафтовим ембарго проти рф

 • 147558 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Європейська комісія розглядає можливість надання державам східної частини Європейського Союзу, що не мають виходу до моря, додаткових грошей на модернізацію нафтової інфраструктури, щоб переконати їх погодитися на ембарго на російську нафту, це вже третя версія потенційного кінцевого документу, з посиланням на джерело у ЄС у понеділок повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Ці заходи є частиною ширшого пакету нових санкцій проти рф за її вторгнення в Україну, але для ухвалення юридичного тексту, як і раніше, потрібна угода про розмір інвестицій, сказало джерело видання, додавши, що ще одним каменем спотикання є занепокоєння Кіпру з приводу пропозиції заборонити продаж нерухомості росіянам.

Узгодження політичного рішення після того, як Єврокомісія представила свій документ з пропозиціями щодо санкцій минулого тижня, затримало затвердження, і текст уже одного разу був переглянутий, щоб спробувати залучити на свій бік скептиків, відзначає видання.

"Його третя версія, яка зараз розробляється, ймовірно, скасує заборону на перевезення російської нафти танкерами ЄС, сказало джерело, після тиску з боку Греції, Кіпру та Мальти", - додає видання.

Проте компаніям ЄС, як вказано, заборонять пропонувати страхування та інші фінансові послуги для транспортування російської нафти по всьому світу.

Раніше

9 травня представник міністерства закордонних справ Німеччини заявив, що Європейський Союз близький до погодження шостого пакету санкцій проти росії.

Верховний представник Європейського союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель обіцяв, що цього тижня відбудеться зустріч голів МЗС країн ЄС, якщо країни блоку не зможуть досягти угоди про нафтове ембарго проти росії до кінця минулих вихідних.

За повідомленнями, у країн-членів ЄС були розбіжності щодо санкцій проти рф: проблема тоді була у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен.

Українські Національні Новини

Політика