reva-poyasniv-chi-vistachit-v-pfu-groshey-na-pidvischennya-pensiy

Рева пояснив, чи вистачить в ПФУ грошей на підвищення пенсій

 • 12996 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Сукупні надходження до Пенсійного фонду України (ПФУ) цього року складуть близько 400 млрд грн, яких має вистачити на проведення індексації і підвищення пенсій в країні. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"На виконання всіх державних програм і покриття дефіциту Пенсійного фонду буде передбачено майже 167 млрд грн Державного бюджету, плюс – власні доході Пенсійного фонду будуть десь в районі 240 млрд грн. В цілому це буде приблизно близько 400 млрд грн", - зазначив міністр.

За його словами, збільшення надходжень до ПФУ пов’язано з ростом мінімальної зарплати в країні і, відповідно, зростанням ЄСВ. Крім того, за його словами, на 25% зросли зарплати в країні в цілому, що також дає ріст відрахувань. Крім того, на 468 тис. осіб збільшилась кількість платників ЄСВ за рахунок детенізації зайнятості.

При цьому він додав, що на найближчому засіданні Кабмін планує затвердити бюджет Пенсійного фонду на 2019 рік.

Нагадаємо, мінімальна пенсія в Україні для осіб старше 65 років із трудовим стажем 50-35 років буде підвищена з 1 січня 2019 року до 1669 грн.

З1 січня 2019 року буде перераховано пенсії для військовослужбовців та тим особам, які досягли 65-річного віку і мають великий трудовий стаж.

Українські Національні Новини

Політика