reva-poyasniv-riznitsyu-v-subsidiyakh-mizh-pratsyuyuchimi-ta-bezrobitnimi

Рева пояснив різницю в субсидіях між працюючими та безробітними

 • 17256 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що люди, які працюють на півставки мають право на субсидію, але як категорія громадян, що отримує мінімальну заробітну плату. Також він пояснив різницю в нарахуванні субсидій між безробітними в сільській та міській місцевості. Про це Рева розповів під час години запитань до Уряду, передає кореспондент УНН.

"Якщо людина отримує півставки, вона має право на отримання субсидії, їй не відмовляють. Але коли вона має півставки, їй дотягують доходи до мінімальної заробітної плати. Тому що дуже часто деякі наші розумні громадяни пропонують: знизьте мені офіційну зарплату з тим, щоб я отримав субсидію. Щоб таких моментів було менше, таке положення в програмі житлових субсидій є", - сказав Рева.

Він також повідомив, що готовий допомогти безробітним у містах, які не змогли отримати роботу через біржу праці і їм було відмовлено в отриманні субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд змінив принцип нарахування соціальних доплат

"Стосовно безробітних – чітко прописана в положенні про субсидії різниця між мешканцями міської місцевості і сільської. Враховуючи, що в селі залишається велика проблема безробіття, навіть якщо людина не працює, їй може бути призначена субсидія через рішення комісії. Що стосується міських жителів – я готовий особисто допомогти тим, хто не працює, якщо в них є бажання працювати. Проблеми безробіття у великих містах сьогодні немає. Тому всіх, хто не працює – потрібно задати одне просте питання: "чому", - зазначив Рева.

Як повідомляв УНН, Міністерство соціальної політики України оприлюднило проект постанови стосовно надання житлових субсидій населенню у грошовій формі.

Українські Національні Новини

Економіка