reyting-dzho-baydena-v-ssha-vpav-scho-vplinulo

Рейтинг Джо Байдена в США впав: що вплинуло

 • 40314 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Через дев'ять місяців після вступу на посаду підтримка президента Джо Байдена серед американців знижується. Про це пише УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Це засвідчили одразу кілька загальнонаціональних опитувань думки виборців минулого тижня. За даними сайту FiveThirtyEight, 49,2% американців не підтримують голову Білого дому проти 44,5% респондентів, які схвально оцінюють його роботу. 5 нещодавніх опитувань проведених сайтом RealClearPolitics засвідчили, що незадоволення Байденом перевищує підтримку, три опитування показали зворотні результати.

Аналітики кажуть, що найбільш різке падіння рівня підтримки президента відбулось серед незалежних виборців, які допомогли Байдену обійти колишнього президента Дональда Трампа у перегонах за Білий дім.

У липні після шести місяців в Овальному кабінеті, рівень підтримки Байдена був на 9% вищий, ніж незадоволення його роботою, але це змінилось до кінця серпня. За два місяці його рейтинг впав іще нижче. Експерти мають кілька пояснень.

У цей час відбулось хаотичне виведення американського контингенту з Афганістану після 20 років війни, кажуть аналітики. Вони також підкреслюють затяте політичне протистояння між республіканцями й демократами у Вашингтоні щодо збільшення межі державного боргу, а також суперечку у Демократичній партії США щодо розміру й обсягу плану Байдена щодо найбільшого за останні 50 років плану про збільшення соціального захисту для населення.

Також відбувається зростання випадків зараження коронавірусом, а майже 70 мільйонів американців і досі не вакциновані. Байден запровадив обов'язкове щеплення чи регулярні тестування на коронавірус для компаній із понад 100 працівниками, але в деяких штатах і компаніях ці вимоги не виконують.

Ухвалення законодавчих ініціатив і зменшення загрози коронавірусу можуть посилити позиції Байдена, але, як відзначає сайт FiveThirtyEight, зараз Байдена підтримує найменша кількість виборців на цей момент президенства, ніж майже усіх американських президентів із 1945 року. Виняток становлять лише два президенти, один з них - Дональд Трамп.

Нагадаємо

Президент США вперше оголосив День відзначення Корінних народів США.

Українські Національні Новини

Новини Світу