reyting-klichka-vidkusili-vsi-potrokhu-a-reyting-vereschuk-viris-za-rakhunok-aktivnosti-kampaniyi-visnovki-sotsiologiv

Рейтинг Кличка "відкусили" всі потроху, а рейтинг Верещук виріс за рахунок активності кампанії - висновки соціологів

 • 13275 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. За даними соціологічного дослідження ТОВ "Роботизовані телесистеми", вибори мера Києва будуть проходити в два тури. Рейтингу Віталія Кличка для перемоги в першому турі - недостатньо. Про те, хто найбільше "відкусив" електорального поля у градоначальника і за рахунок чого опоненти Кличка нарощують свої рейтинги під час прес-конференції розповів директор компанії-автор дослідження Антон Соколов, передає кореспондент УНН.

Так, соціологи представили наступні рейтинги кандидатів на посаду мера Києва:

▪️ Кличко - 36,3%,
▪️ Верещук 8,5%,
▪️ Пальчевський 7,7%,
▪️ Притула 7,7%,
▪️ Поживанов 6,4%.

За словами Соколова, в рамках передвиборної кампанії, знижували рейтинг Кличка всі його опоненти. Переважно критикою і запитати щодо того, що мер обіцяв, але так і не зумів реалізувати за роки своєї каденції.

На цьому тлі, рейтинги опонентів мера ростуть. Також зростання відбувається і за рахунок активних кампаній, що  проводяться, в тому числі, і в соціальних мережах і на телебаченні, зазначає Соколов.

"Наприклад, місяць тому виборча кампанія Верещук була представлена в соціальних медіа, в ютубі, в особистих медійних і рекламних роликах, плюс - бордова програма. Це була її основа, і ця основа добре працює. Що стосується інтернету - то це робота на більш молодіжний сегмент.

Десь пів місяця тому команда Верещук змінила підходи, кандидат почала з'являтися на ТБ, вона дуже активно стала працювати з ток-шоу, стала давати сигнали, які доходили не тільки до молоді. Вона працювала з дорослим населенням. Почавши з нетрадиційної кампанії, ближче до виборів Верещук стала вести більш традиційну: проводити зустрічі з виборцями. На неї доросла цільова стала звертати увагу. І вона не впала, вона підросла", - прокоментував експерт.

Опитування проводилося з 17 по 18 жовтня серед жителів міста Києва, вибірка репрезентативна за віком і статтю. Було опитано 2000 респондентів шляхом телефонного голосування. Похибка дослідження не перевищує 2,8%.

Як відомо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

Нагадаємо, що у виборах виявили бажання взяти участь в цілому близько 70% киян.

Українські Національні Новини

Політика