rezhim-ekonomiyi-elektroenergiyi-v-ukrayini-nadovgo-tsentr-doslidzhen-energetiki

Режим економії електроенергії в Україні надовго - Центр досліджень енергетики

 • 313906 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Радник міністра з питань енергетики та директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що режим економії світла в Україні надовго, в енергетичній системі є багато обладнання, яке швидко та повноцінно відновити не вдасться, його виготовлення потребує часу, інформує УНН.

Деталі

На сьогодні від 30 до 40% енергетичної інфраструктури України пошкоджено.

"Наразі ремонтні роботи тривають цілодобово. Пошкоджена велика кількість трансформаторних підстанцій" - сказав Харченко.

Він додав: саме тому "Укренерго" обмежує споживачів, щоб система взагалі могла працювати, українцям треба вчитись економити та зменшувати кількість споживання електроенергії.

"Ми маємо розуміти, що ситуація з економією з нами надовго. В енергетичній системі є багато обладнання, яке швидко та повноцінно відновити не вдасться. Його виготовлення потребує часу – від декількох місяців до року. Завершиться це все не раніше, ніж через декілька місяців після того, як ми відіб’ємо всі атаки", - зазначив Харченко.

Доповнення 

Україна наразі не потребує імпорту електроенергії з Європи. Якщо українці будуть ефективно економити споживання електрики, то державі вдасться відмовитись від примусових відключень.

Нагадаємо

Внаслідок ворожих ударів майже 40% загальної інфраструктури України зазнали серйозних пошкоджень.

Українські Національні Новини

Суспільство