reznikov-pribuv-do-khorvatiyi-vivchatime-dosvid-z-deokupatsiyi-teritoriy

Резніков прибув до Хорватії - вивчатиме досвід з деокупації територій

 • 12418 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Віце-прем‘єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков з робочим візитом перебуває у Республіці Хорватія, де вивчає досвід країни у сфері деокупації та реінтеграції окупованих територій. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Віце-прем‘єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков з робочим візитом перебуває у Республіці Хорватія. Високопосадовець відлетів до Хорватії 4 жовтня 2020 року, рейсом "Київ-Загреб" - першим прямим рейсом зі столиці України до столиці Хорватії, який, власне, і було відкрито 4 жовтня", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що разом із надзвичайним і повноважним послом Хорватії в Україні Аніцею Джамич Олексій Резніков урочисто відкрив перший прямий авіарейс "Київ-Загреб" в аеропорту "Бориспіль".

У Загребі урочисте відкриття відбулося за участі міністерки туризму Республіки Хорватія Ніколіною Брняц та із надзвичайним і повноважним послом України у Хорватії Василем Кириличем.

"Вперше в історії наших двох держав відкрито пряме авіасполучення. По суті, відкрито повітряний міст, який з‘єднає наші країни", - наголосив Резніков.

Вказується, що мета візиту українського віце-прем‘єра до Хорватії - вивчення Україною досвіду Хорватії у сфері деокупації та реінтеграції окупованих територій. Відрядження продовжиться до 7 жовтня.

"Наразі Мінреінтеграції працює над державною політикою деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України - частин Донецької і Луганської областей та Кримського півострова. Досвід Хорватії дуже важливий для нас в рамках безпечної реінтеграції. Український і хорватський народи пов‘язані, наші країни мають однакові долі.. Ви пережили окупацію і відновили суверенітет, наразі ж Україна переживає складний період - повернення окупованих Росією Донбасу і Криму. Республіка Хорватія і дружній хорватський народ є яскравим прикладом самовідданої боротьби за свою свободу і гідність", - наголосив Резніков.

Так, протягом 5-7 жовтня заплановано низку зустрічей із високопосадовцями Республіки Хорватія: прем'єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем, з віце-прем’єр-міністром, міністром хорватських ветеранів Томо Медведом та віце-прем’єр-міністром Республіки Хорватія з суспільних питань і прав людини Борисом Мілошевичем, міністром закордонних і європейських справ РХ Горданом Грличем Радманом.

Також заплановано зустрічі з учасниками мирної реінтеграції окупованих територій Республіки Хорватія.

Нагадаємо, Україна вирішила запросити РФ на заходи "Кримської платформи".

Українські Національні Новини

Політика