reznikov-rozpoviv-pro-prichini-skritnosti-navkolo-roboti-tkg-v-minsku

Резніков розповів про причини скритності навколо роботи ТКГ в Мінську

 • 10390 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Зберігати тишу і конфіденційність навколо переговорів важливо, оскільки будь-яке слово може бути сприйняте однією зі сторін невірно і надмірно емоційно, "підкинувши дров до охопленого вогню". Про це сказав член української делегації, глава політичної підгрупи в тристоронньої контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Олексій Резніков в інтерв'ю виданню "ГОРДОН", передає УНН.

"Я не маю права обговорювати подробиці переговорів. У нас є троє офіційних спікера, які можуть говорити про мінський процес: Леонід Кучма, як представник України у тристоронній контактній групі, міністр закордонних справ Вадим Пристайко і президент України Володимир Зеленський. Або люди, яким буде доручено щось озвучити. А особисті амбіції і бажання попіаритися не повинні бути приводом для порушення тактики і стратегії переговорів країни", - відповів Резніков на питання про те, чим в Мінську займаються представники бойовиків.

Він в той же час підтвердив, що раніше робив заяви, зокрема, про порушення окупантами режиму припинення вогню на Донбасі.

"Я зробив заяву на прохання Офісу президента. Кучма в цей час був у перельоті. Щоб дати розуміння для світової спільноти і нашим західним партнерам про те, що відбувається, пояснити, чому не відбулося розведення сил 7 жовтня в Золотому і Петровському, я як представник України озвучив стейтмент. Але я не можу розповідати щось про самі переговори", - сказав член делегації.

"Це "хімія" будь-яких переговорів, пов'язаних з конфліктом (побутовим, бізнесовим, військовим, міждержавним)", - заявив він, відповідаючи на питання про причини такої секретності.

За його словами, будь-який парламентер, медіатор, конфліктолог знає, що переговори завжди супроводжуються емоціями і суб'єктивізмом.

"З ними треба працювати, постаратися їх локалізувати, дати сторонам випустити пар (є спеціальні техніки), щоб в результаті емоції пішли, а залишився прагматизм. Тоді можна переходити до найважливішого - інтересів сторін або їхніх життєвих потреб. І виникає та "хімія" процесу, яка може привести до врегулювання. Тому так важливо зберігати тишу і конфіденційність навколо переговорів. Будь-яке публічно кинуте слово може бути підхоплене і сприйняте однієї зі сторін невірно і надмірно емоційно, і, відповідно, підкинути дров до охопленого вогню. Емоції спалахнуть з новою силою і приведуть до сварки", - сказав Рєзніков.

Коментуючи присутність Віктора Медведчука в рамках переговорного процесу в Мінську, він зазначив, що не може судити про те, що було раніше.

"Але зараз точно його участь виключена. Там немає ні його самого, ні його людей, ні його літаків", - додав він.

Як повідомлялося раніше в УНН, на попередній зустрічі в Мінську в ТКГ провідною темою стало водопостачання для всіх жителів Донбасу. 

Українські Національні Новини

Політика