reznikov-vidpoviv-chi-zavadit-vidsutnist-vinischuvachiv-kontrnastupu-ukrayini

Резніков відповів, чи завадить відсутність винищувачів контрнаступу України

 • 943650 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу відповів, чи завадить Україні відсутність винищувачів при контрнаступі. Він заявив, що чим швидше країна отримує сучасні бойові літаки, тим більше життів вдасться врятувати, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Авіаційна платформа потрібна нам як покращення, посилення нашої протиповітряної системи оборони. Тому що недостатньо систем класу "земля-повітря", недостатньо Patriot, NASAMS, Crotale, Gepard, IRIS-T, Stinger і так далі. Повітряні платформи - це теж елементи ППО. Тому, в першу чергу, ми боремось на дипломатичному фронті, переконуючи наших партнерів, що потрібно прийняти рішення про основний бойовий літак, як елемент захисту в першу чергу", - пояснив міністр.

Деталі

Він зауважив, що відсутність сучасних літаків "не зупиняє нас у контрнаступі", який Україна планує зробити, щоб продовжити звільнення своїх територій. Водночас, додав він, їх швидше отримання "допоможе зберегти якнайбільше людських життів та покращить наступальні можливості".

"Чому? Бо... якщо ти плануєш іти у серйозний наступ, то маєш виконати три фактори: переведи ворога у захист, тобто в оборону, прибери його домінування у повітрі, і почни руйнувати його логістичні ланцюжки. В тих трьох задачах, два фактори - це авіація. Тому, звісно, чим швидше ми отримаємо сучасний бойовий літак, щоб протидіяти авіації росіян, тим буде краще", - підсумував Резніков.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Bild am Sonntag заявив, що не очікує постачання винищувачів Україні найближчим часом.

Українські Національні Новини

Політика