rezonansna-dtp-u-kharkovi-ekspertiza-vstanovila-shvidkist-lexus-zaytsevoyi

Резонансна ДТП у Харкові: експертиза встановила швидкість Lexus Зайцевої

 • 11755 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. За результатами автотехнічної експертизи, під час резонансної ДТП у центрі Харкова автомобіль Lexus Олени Зайцевої рухався зі швидкістю 106 км/годину. Про це повідомив адвокат другого фігуранта справи Геннадія Дронова Сергій Перепелиця в коментарі кореспонденту УНН.

"Нами було заявлено клопотання про залучення до матеріалів експертизи, яка була проведена Дніпровським науково-дослідним інститутом судових експертиз. У цій експертизі є декілька принципових моментів. По-перше, визначення швидкості, з якою рухався автомобіль Lexus під керуванням Олени Зайцевої, – 106 км/годину", – зазначив адвокат.

За його словами, крім того, експертиза показала, що, коли Дронов почав свій рух, автомобіль Зайцевої знаходився на відстані 120 м від нього. Також стало відомо, що вона мала можливість зупинити транспортний засіб і уникнути ДТП – при тій швидкості, яку визначила експертиза.

При цьому захисник додав, що за викликом захисту Дронова на сьогоднішнє засідання суду прибула експерт-фототехнік, яка проводила експертизу про визначення меж перехрестя, де сталася ДТП.

За словами адвоката, вона, зокрема, показала, що ніякого куту огляду експерти не встановлювали і що для того, щоб це встановити, необхідне додаткове дослідження.

"Це є незрозумілим, оскільки експерти-автотехніки нам пояснили, що саме кут має значення, під яким треба дивитись", - додав Перепелиця.

Крім того, в ході допиту цього свідка вдалося з'ясувати, що на фото таблиці – стоп-кадрі з відеозапису – там, де намальована лінія межі перехрестя, її малювали "на око", не використовуючи жодної прив’язки до нерухомих об’єктів або ще до чогось.

Також адвокат повідомив, що наступне засідання суду у цій справі призначено на 8 січня.

Як повідомляв УНН, сьогодні Київський райсуд Харкова, який розглядає кримінальне провадження про смертельну ДТП у центрі Харкова, переніс слухання у справі на 8 січня у зв’язку з долученням до матеріалів справи результатів нової автотехнічної експертизи.

Раніше, на засіданні 19 грудня, суд продовжив арешт для обвинувачених Зайцевої та Дронова ще на два місяці.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася торік 18 жовтня у центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинули шестеро осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП