rezultati-testiv-na-koronavirus-evakuyovanikh-iz-kitayu-ukrayintsiv-ochikuyutsya-v-seredu-moz

Результати тестів на коронавірус евакуйованих із Китаю українців очікуються в середу – МОЗ

 • 15758 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Перші результати обробки проб і зразків, взятих у евакуйованих з Китаю через спалах коронавірусу українців, Міністерство охорони здоров’я очікує отримати в середу. Про це заявив на брифінгу в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

"Проби і зразки були доставлені до національної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я. Протягом двох днів ми будемо їх обробляти. Очікуємо, що перші результати будуть у нас доступні в середу, і ми зможемо оприлюднити ті результати, які будуть отримані", - сказав очільник ЦГЗ.

З його слів, наступного разу планується робити забор матеріалу у людей для тесту на коронавірус наприкінці обсерваційного періоду.

"Ми плануємо робити це наприкінці обсерваційного періоду, тобто це десь на 10-11 день обсерваційного періоду… Зараз вирішується: або раз на три дні, або наприкінці обсерваційного періоду. Питання вирішується разом з референс-лабораторією ВООЗ, як зробити краще, щоб не перезавантажувати лабораторію національного рівня", - додав Кузін.

Як повідомлялося в УНН, у суботу евакуйовані з Уханю здавали кров для тесту на коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство