rf-bude-shantazhuvati-yevropu-ne-tilki-gazom-zelenskiy

рф буде шантажувати Європу не тільки газом – Зеленський

 • 110302 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія буде шантажувати європейців не лише газом, але й торгівлею. Про це він повідомив у відеозвернені, передає УНН.

Цитата

"Цього тижня керівництво росії розпочало нову серію енергетичного шантажу європейців. Рішення обірвати постачання газу в Польщу та Болгарію – це черговий аргумент на користь того, що ніхто у Європі не можу сподіватися на збереження будь-якої нормальної економічної співпраці з росією. росія розглядає як зброю не тільки газ, а й будь-яку торгівлю. Просто очікуйте моменту, коли тим чи іншим торговельним напрямком можна скористатися", - сказав Зеленський.

Деталі

Зеленський зазначив, або для того, щоб посилити російську воєнну машину, яка розглядає об'єднану Європу як мішень.

"Тому, чим швидше всі у Європі визнають, що не можна залежати в торгівлі від росії, то скоріше можна буде гарантувати стабільність європейським ринкам", - зазначив Зеленський.

Окрім того, Президент наголосив, що росія намагається спровокувати глобальну цінову кризу, та Український експорт допоможе стабілізувати ринки.

"росія намагається спровокувати глобальну цінову кризу. Щоб почався хаос на всіх базових ринках і особливо на продовольчому. Український експорт допоможе стабілізувати ринки. Отже, це вигідно не тільки нам, а й усім європейцям. Мешканцям усіх країн, по яких можуть вдарити російські деструктивні амбіції", - сказав Зеленський.

Доповнення

Російський "Газпром" офіційно заявив про припинення поставок газу Болгарії та Польщі за відмову платити в рублях.

Українські Національні Новини

Політика