rf-bude-vyshukuvaty-inshi-zasoby-tochkovykh-raketnykh-udariv-po-ukraini-humeniuk

рф буде вишукувати інші засоби точкових ракетних ударів по Україні - Гуменюк

 • 22818 переглядiв

Російські війська час від часу проводять маневри береговими ракетними комплексами, оперативно-тактичними ракетними комплексами, оскільки шукають інші засоби для нанесення високоточних ракетних ударів у зв'язку зі зростаючими загрозами, тоді як російський флот залишається переважно неактивним у Чорному та Азовському морях.

Російські війська час від часу здійснюють маневрування береговими ракетними комплексами, оперативно-тактичними ракетними комплексами. Окупанти будуть вишукувати інші засоби точкових ракетних ударів. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону у середу, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, чи відзначається якийсь рух на території окупованого Криму, пересування балістичних комплексів, виведення флоту, Гуменюк відповіла: "З флотом у них все дещо спокійніше, вони знаходяться у пунктах базування і в акваторію на відкриті морські простори, в акваторію Чорного та Азовського морів не виходять останнім часом, побоюючись тих загроз, які стають для них все реальнішими".

За її словами, маневрування іншими засобами озброєння, у тому числі береговими ракетними комплексами, оперативно-тактичними ракетними комплексами час від часу ворог здійснює.

Ми відстежуємо цю ситуацію, і відповідно до цього відбувається попередження про небезпеку застосування балістичного озброєння. Розуміємо, що вони будуть вишукувати інші засоби точкових ракетних ударів. Вони досить часто зараз повертаються до точкових ударів з тактичної авіації...

- розповіла Гуменюк.

Доповнення

Гуменюк повідомляла, що російські окупанти вишукують способи, який чином тиснути з найнесподіваніших напрямків й з використанням озброєння, яке буде ускладнювати роботу українських систем ППО.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що кораблям рф уже не місце в західній частині Чорного моря та поблизу Криму, але потрібно, щоб вони втратили можливість оперувати й на сході Чорноморської акваторії.