rf-i-ukrayina-poki-ne-khochut-tristoronnikh-peregovoriv-schodo-gazu-m-shefchovich

РФ і Україна поки не хочуть тристоронніх переговорів щодо газу - М.Шефчович

 • 11924 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Дата тристоронньої зустрічі щодо газу не призначена, оскільки Росія і Україна поки не виявили бажання проводити переговори. Про це повідомив заступник голови Єврокомісії з питань Енергосоюзу Марош Шефчович в кулуарах нафтової конференції CERAWeek у США, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Єврокомісія готова організувати зустріч в будь-який момент, але поки немає запиту від жодної зі сторін", - сказав він, відповідаючи на питання, чи призначена дата наступної зустрічі.

Тристороння зустріч Росії, Євросоюзу і України, на якій обговорювалися поставки російського газу в Україну і його транзит до ЄС цієї зими, відбулася 9 грудня в Брюсселі, проте не завершилася практичними домовленостями. Сторони домовилися продовжити контакти, зокрема, консультації мали провести "Газпром" і "Нафтогаз". Йдеться про додаткові 1,5-4 млрд кубометрів російського газу.

М.Шефчович також повідомив, що Єврокомісія не очікує проблем з поставками газу в Європу через Україну.

"Ми обговорювали це питання з міністром Новаком. На нашу думку, ситуація (із заповненням сховищ України газом - ред.) перебуває під контролем. Вона постійно моніториться. Ми не очікуємо поки будь-яких проблем з поставками газу в Україну", - сказав він, відповідаючи на питання, чи поділяє Брюссель занепокоєння Москви з приводу достатності запасів в українських газосховищах.

Нагадаємо, ПСГ України заповнені на 26%.

Українські Національні Новини

Економіка