rf-mozhe-gotuvatisya-do-novikh-raketnikh-udariv-gumenyuk

рф може готуватися до нових ракетних ударів - Гуменюк

 • 1149508 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Російські окупанти активізували розвідку безпілотниками, що може свідчити про підготовку армії рф до чергового ракетного удару. Про це заявила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

“Взагалі вони проводять її (розвідку - ред.) досить системно. І ми фіксуємо і заземляємо всі ці літальні апарати. Але все ж таки спостерігаємо певну активність. Зокрема, у той проміжок часу, коли вони готуються. Так скажемо, ми оцінюємо цей момент, що вони готуються до проведення якихось ракетних ударів, коли вони збирають інформацію для того, щоб розуміти, що і куди влучити”, - розповіла Гуменюк.

Деталі

За словами Гуменюк, окупантів цікавлять об’єкти критичної інфраструктури, але "більшість уваги сконцентрована, звісно, таких дронів на військових об’єктах, зокрема і засобах ППО, які вони намагаються вишукати для того, щоб в одній з хвиль атак їх “заглушити” для того, щоб атака для них була результативною".

Тим часом, за даними ВМС ЗСУ, у Чорному морі на бойовому чергуванні наразі перебуває до 11 ворожих кораблів, з яких 5 носіїв крилатих ракет "калібр", з загальним залпом у 36 ракет. На це ж вказала і Гуменюк, зазначивши, що трохи поменшало ракетоносіїв, адже вчора їх було 6. 

"Один підводний човен зайшов у пункт базування, що може свідчити про багато чого: або про проблеми, або про реагування на шторм, або про переспорядження, - вказала Гуменюк. - Тому що певну картину ми ще не могли ідентифікувати, з того моменту, як вони відстрілялися минулої ракетної атаки".

Українські Національні Новини

Війна