rf-mozhe-zibrati-sili-dlya-novogo-masshtabnogo-nastupu-do-travnya-cnn

рф може зібрати сили для нового масштабного наступу до травня - CNN

 • 615766 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. російським військовим потрібен час до травня, щоб відновити достатню міць для тривалого наступу. Про це повідомляє CNN з посиланням на високопоставлених осіб США, Великої Британії та України, передає УНН.

Деталі

Високопоставлений військовий представник США заявив, що за оцінками американських військових, російським військовим знадобиться час до травня, щоб відновити достатню міць для тривалого наступу, але російське керівництво хотіло діяти якомога швидше.

Наразі США вважають вірогідним, що російські сили переміщуються раніше, ніж вони до цього підготувалися, через політичний тиск з боку кремля.

Повідомляється, що хоча українські офіційні особи б'ють на сполох з приводу нових атак росії на сході, українська сторона також скептично ставиться до можливостей рф в її нинішньому стані.

«Вони накопичили достатньо живої сили, щоб узяти одне або два невеликих міста на Донбасі, але це все. Не вражає, порівняно з почуттям паніки, яке вони намагалися створити в Україні», - сказав високопоставлений український дипломат.

Окрім того, наголошується, що попри збільшення чисельності, західні союзники не бачать свідчень істотних змін у здатності цих сил проводити загальновійськові операції, необхідні для захоплення й утримання нової території.

«Малоймовірно, що російські сили будуть особливо краще організовані, і тому малоймовірно, що вони доб'ються особливо великих успіхів, хоча вони, схоже, готові послати більше військ у м'ясорубку», - сказав високопоставлений британський чиновник.

Доповнення

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявляв, що поки що немає жодних ознак ймовірного наступу росіян на Київ.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 13 лютого заявив, що російський диктатор володимир путін починає нові наступальні дії, посилаючи "тисячі і тисячі" військових, щоб чинити тиск на українців.

Українські Національні Новини

Війна