rf-na-sudi-oon-ukrayina-ne-nadala-dokaziv-scho-buk-privezli-na-donbas-dlya-zbittya-boeing

РФ на суді ООН: Україна не надала доказів, що "Бук" привезли на Донбас для збиття Boeing

 • 13179 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Російська сторона в Міжнародному суді ООН заявила, що звинувачення України в тому, що "Бук" був доставлений на Донбас у 2014 році для збиття Boeing, безпідставні, передає УНН.

“Що стосується звинувачення, то вимагається конкретне знання та намір фінансування дій тероризму”, — сказав представник РФ на суді І.Рогачов.

При цьому інший представник Росії, суддя Семуель Вордсворс, заявив, що у звинуваченні щодо причетності Росії до збиття Boeing в 2014 році Україна не надала доказів, що “Бук” був привезений з Росії зі знанням того, що з нього буде збитий літак.

“Мало бути усвідомлення того, що "Бук" постачається саме для атаки на цивільний літак. Але Україна стверджує лише, що був поставлений з Росії, і нічого більше”, — сказав російський представник С.Вордсворс.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика