rf-naklala-veto-na-rezoliutsiiu-oon-shchodo-zapobihannia-honky-ozbroien-u-kosmosi

рф наклала вето на резолюцію ООН щодо запобігання гонки озброєнь у космосі

 • 62387 переглядiв

рф наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН, спрямовану на запобігання гонці озброєнь у космосі та сприяння мирному використанню космічного простору.

російське вето блокує резолюцію Ради Безпеки ООН щодо розміщення ядерної зброї та інших видів зброї масового знищення в космосі. Про це повідомляє Anadolu Ajansı, передає УНН.

Деталі

Спроба ухвалити резолюцію Ради Безпеки ООН, спрямовану на запобігання гонці озброєнь у космосі та сприяння мирному використанню космічного простору, була заблокована рф.

У Нью-Йорку Рада з 15 членів зібралася для голосування за резолюцію. Результати даного голосування були наступні: 13 голосів "за", Китай утримався, а терористична країна наклала вето.

Під час голосування представник рф в ООН василь небензя назвав проєкт "обмеженим і політично мотивованим", вказуючи на відсутність в ньому поглядів усіх членів. небензя вимагав внесення поправок у текст резолюції.

Після накладеного вето представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд висловила здивування та запитання стосовно мотивів рф.

Тож сьогоднішнє вето викликає запитання: чому? Чому, якщо ви дотримуєтеся правил, … ви не підтримуєте резолюцію, яка їх підтверджує? Що ви можете приховувати? Це збентежує і це ганьба

- заявила Лінда Томас-Грінфілд.

Нагадаємо

Проект резолюції закликав країни-члени дотримуватися міжнародного права та Статуту ООН, сприяти мирному використанню космосу та запобіганню гонці озброєнь. Особливий акцент був зроблений на зобов’язанні держав-членів утримуватися від розміщення ядерної зброї та інших видів зброї масового знищення в космосі.

рф може накласти вето на резолюцію ООН щодо запобігання гонці ядерних озброєнь у космосі24.04.24, 23:05 • [views_0]