rf-namagalasya-ne-dopustiti-zasidannya-rb-oon-stosovno-venesueli

РФ не змогла не допустити засідання РБ ООН стосовно Венесуели

 • 18286 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Росія у суботу не зуміла зупинити засідання Ради Безпеки США щодо Венесуели, яке було запропоноване Сполученими Штатам. Про це пише Reuters, передає УНН.

Видання відзначає, що лише чотири з 15 членів РБ ООН проголосували за непроведення засідання, а дев'ять проголосували за його проведення, двоє утрималися.

Мінімум дев'ять голосів були потрібні, щоб виграти таке голосування, при цьому Китай, Росія, США, Велика Британія і Франція не можуть використовувати своє право вето.

При цьому вказано, що Росія, Китай, Південна Африка і Екваторіальна Гвінея в суботу заблокували наполягання США на заяві РБ ООН, що висловлює повну підтримку національній асамблеї Венесуели як "єдиній демократично обраній інституції країни".

Це сталося напередодні засідання РБ ООН в суботу, на прохання держсекретаря США Майка Помпео. Росія виступає проти зусиль США і звинуватила Вашингтон у підтримці спроби державного перевороту.

Нагадаємо, Радбез ООН екстрено зібрався для обговорення кризи у Венесуелі.

У Венесуелі проходять масові протести проти президента Ніколаса Мадуро. 23 січня лідер опозиції Хуан Гуайдо, призначення якого на посаду спікера парламенту двома днями раніше анулював Верховний суд країни, проголосив себе виконувачем обов'язків президента.

США і низка інших країн заявили про визнання Гуайдо тимчасовим президентом республіки. Мадуро назвав подію спробою перевороту і заявив про розрив дипломатичних відносин з США.

Українські Національні Новини

Новини Світу