rf-ne-mozhe-buty-partnerom-u-vyrishenni-problem-tomu-shcho-rf-i-ye-problemoiu-kuleba

рф не може бути партнером у вирішенні проблем, тому що рф і є проблемою - Кулеба

 • 16201 переглядiв

росія не може бути партнером у вирішенні проблем, тому що росія сама є проблемою, як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час Чорноморської конференції з безпеки.

росія не може бути партнером у вирішенні проблем, тому що росія і є проблемою. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба  під час другої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи в Софії, заначивши, що потрібно зміцнювати безпеку, не вгадуючи позицію рф, передає кореспондент УНН.

Шановні пані та панове, росія не може бути партнером у вирішенні проблем, тому що росія і є проблемою. Історія з експортом українського зерна яскраво це ілюструє…

- сказав Кулеба.

Він зазначив, що в москви було багато можливостей для високоповажного діалогу з Чорноморськими державами та іншими країнами до того, як вона вторглася в Грузію та Україну.

Вона обрала агресію, терор та шантаж замість співпраці. Сьогодні немає іншої мови, яку москва розуміє краще, ніж мова сили. Це те, що вони поважають, усе інше сприймається як слабкість. Шановні друзі, ми повинні зміцнювати нашу безпеку, не вгадуючи позицію росії. Потрібне бачення, стратегія, наполегливість у спільних діях для досягнення наших спільних цілей

- заявив Кулеба.

Окрім того, він наголосив, що Чорне море має стати морем НАТО, миру та стабільності.

 За його словами, НАТО має окремо впроваджувати амбітну і всеосяжну Чорноморську стратегію, направлену на зменшення згубного впливу росії.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Стамбул повинен розуміти, що Україні мало однієї Туреччини для перемовин з росією, Київ потребує більшої міжнародної підтримки.