rf-ne-mozhe-povnotsinno-vidnoviti-boyezdatnist-vivedenikh-z-ukrayini-pidrozdiliv-rozvidka

рф не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України підрозділів – розвідка

 • 233863 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. росія не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України військових підрозділів. Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише УНН.

Деталі

Зокрема, наслідком економічних санкцій, накладених провідними державами світу на країну-агресора, є відчутний занепад військово-промислового комплексу рф.

Втративши під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, росіяни вже змушені постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння 50-60 років виробництва.

Проте, така ситуація не бентежить керівництво кремля, йому байдуже скільки та на чому відправляти “гарматне м’ясо” у бій за майбутнє “руського мира”. Завжди знайдеться щось, що ржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу.

Зі складів довгострокового зберігання більшу частину техніки навіть не можуть доправити до підрозділів. Проте військових змушують її приймати та доповідати командуванню про повну укомплектованість та забезпечення бойових частин.

Протягом квітня з баз зберігання рф знято:

  • 18 САУ “Мста-С” з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння східного ВО (Уссурійськ, Приморський край);
  • 28 САУ “Акація” з 94 арсеналу ГРАУ (Омськ);
  • 15 САУ “Мста-С”, 5 САУ “Акація” та 20 САУ “Гвоздика” з арсеналу комплексного зберігання РАО (Гагаринський, Свердловська обл.);
  • 15 РСЗВ “Ураган” та 11 ТРК “Точка-У” зі 109 арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.).

Відновлення боєздатності та укомплектування військ західного ВО здійснюється, зокрема, шляхом озброєння та військової техніки знятої зі зберігання 239 центру забезпечення мобілізаційного розгортання (Богучар).

Доповнення

Втрати російських окупантів в Україні,з початку повномасштабного вторгнення рф, становлять вже: близько 26 650 осіб, 1195 танків, 199 літаків, 161 гелікоптера та сотень одиниць іншої військової техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство