rf-peredast-ukrayini-12-krimskikh-vyazniv-na-pochatku-bereznya

РФ передасть Україні 12 кримських в’язнів на початку березня

 • 11689 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Українські урядовці домовилися з російською стороною про дату передачі Києву 12 українських громадян, які перебувають у російських в’язницях. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов, передає УНН.

"Ми узгодили з ФСВП (Федеральна служба виконання покарань – ред.) Росії дату передачі 12 громадян України, які відбували покарання в Криму і були незаконно переміщені з тимчасово окупованої території Криму в Росію", – зазначив С.Петухов.

За його словами, передача ув’язнених запланована на 3 березня. "Наразі передача запланована на 3 березня. Ми додатково повідомимо, коли наші громадяни будуть на нашій території", - зауважив він.

Заступник міністра уточнив, що йдеться не про політв’язнів.

"Це люди, які були засуджені українськими судами, але вони, як і всі громадяни України, мають право повернутися на територію України", – додав він.

Нагадаємо, 1 лютого Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська висловила сподівання, що ув’язнених, які станом на 2014 рік перебували в установах відбування покарань на території окупованого нині Криму та висловили бажання відбувати покарання на материковій частині України, найближчим часом буде переміщено до Херсона та Миколаєва.

За її словами, відповідної домовленості раніше було досягнуто під час переговорів із омбудсменом Російської Федерації.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП