rf-perekinula-do-okupovanogo-krimu-ponad-10-vinischuvachiv

РФ перекинула до окупованого Криму понад 10 винищувачів

 • 11403 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Росія у суботу перекинула на територію анексованого Криму понад 10 винищувачів - Су-27 і Су-30. Про це з посиланням на очевидця повідомило Reuters, передає УНН.

"У суботу до Криму прибуло більше десятка винищувачів Су-27 і Су-30, які Росія розгортає для нарощування своїх військово-повітряних сил на тлі посилення напруженості у відносинах з Україною. Свідок Reuters бачив, як літаки приземлилися на аеродромі "Бельбек" у Криму", - пише видання.

Перебування винищувачів у Криму підтвердили і в Росії. Російські ЗМІ пишуть про тренувальні посадки на аеродромі винищувачів Су-27СМ і Су-30м2.

"На час робіт Су-27СМ і Су-30м2 винищувального полку 4-ї армії ВПС і ППО (РФ - ред.) базувалися на аеродромі міста Кримська в Краснодарському краї. У суботу на севастопольський аеродром здійснена перша технічна посадка - з Кримська прилетіли винищувачі Су-30м2", - пише ТАСС.

Як повідомив командувач четвертої армії ВПС ППО Південного округу РФ Віктор Севостьянов, "Бельбек" стане аеропортом спільного базування, тобто одночасно на ньому будуть перебувати і військові, і цивільні судна.

"На Бельбеку базуватиметься авіаполк, в який входять 24 літаки", - відзначає російське агентство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії готуються перекинути понад 10 винищувачів в Крим.

Українські Національні Новини

Політика