rf-pidvyshchyla-aktyvnist-bezpilotnoi-rozvidky-namahaietsia-kompensuvaty-vidsutnist-a-50-humeniuk

рф підвищила активність безпілотної розвідки, намагається компенсувати відсутність А-50 – Гуменюк

 • 27224 переглядiв

hосія збільшила активність безпілотної розвідки на півдні до 147 одиниць на добу, намагаючись компенсувати відсутність літаків А-50, заявила Наталія Гуменюк, керівник Об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України.

Спостерігається підвищена активність безпілотної ворожої розвідки. Загалом активність безпілотної розвідки, зокрема на півдні сягнула 147 одиниць за добу. Окупанти таким чином намагаються компенсувати відсутність у повітрі літака А-50.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.  

Південь цього разу знаходився в бойовій роботі, але більше це стосувалося відстеження спрямування ракет. Ви бачили всі по моніторингових чатах, що траєкторія ракет була складна, здійснювали маневри, намагалися обійти системи ППО, тому працювали по всій країні фактично

- розповіла Гуменюк.

Крім того, за її словами, спостерігається підвищена активність безпілотної ворожої розвідки.

Вчора на при кінці світлового дня в акваторії Чорного моря Силами ППО було знищено два SuperCam ворога, які заходили з акваторії ближче до узбережжя намагаючись зібрати максимум інформації. Загалом активність безпілотної розвідки, зокрема в нашій зоні відповідальності сягнула 147 одиниць за добу – це дуже високий показник. Так вони намагаються компенсувати відсутність у повітрі А-50

- сказала Гуменюк. 

Доповнення  

Раніше Гуменюк повідомляла, що російські окупанти посилюють безпілотну розвідувальну діяльність, але розуміють, що це не абсолютна заміна збитому літаку рф дальнього радіолокаційного виявлення А-50У.