rf-pochala-menshe-zatrimuvati-inozemni-sudna-u-kerchenskiy-prototsi-dpsu

РФ почала менше затримувати іноземні судна у Керченській протоці – ДПСУ

 • 24249 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Наразі Російська Федерація здійснює менші затримки іноземних суден, які прямують в українські порти, під час перевірки. Про це у коментарі кореспонденту УНН повідомив прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Росіяни наразі роблять набагато менші затримки іноземних суден під час їхнього слідування в українські порти. Тобто вони оглядають судна, але часові затримки менші", - Слободян.

Проте, за його словами, дане питання не можна розглядати без контексту того, що Росія незаконно окупувала Крим і Керченську протоку.

"Для них наразі політично вигідно демонструвати нібито лояльність до проходження іноземних суден, але ця ситуація може змінитися впродовж півгодини, якщо в Кремлі хтось прийме відповідне рішення", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика