rf-prikrivaye-znachni-problemi-z-resursami-v-ukrayini-kadirivtsyami-britanska-rozvidka

рф прикриває "значні проблеми" з ресурсами в Україні "кадирівцями" - британська розвідка

 • 130278 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. росія має значні проблеми з ресурсами в Україні, через що використовує склад допоміжних військ, зокрема і чеченські сили. Таке різнорідне військо сприяє роз’єднанню командування, що продовжує перешкоджати операціям росії, йдеться в останньому звіті британської розвідки від Міноборони країни, пише УНН.

Цитата

“Намагаючись подолати опір українців, росія значною мірою використовувала склад допоміжних військ. Це включає розгортання чеченських сил, які, ймовірно, складаються з кількох тисяч бойовиків, зосереджених переважно на Маріупольському та Луганському напрямках”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

У Міноборони Великої Британії припускають, що чеченські сили, ймовірно, складаються з окремих добровольців та підрозділів Національної гвардії, які забезпечують правління голови Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Кадиров, ймовірно, здійснює ретельний особистий нагляд за розгортанням, тоді як його двоюрідний брат Адам Делімханов, швидше за все, виконував обов'язки чеченського польового командира в Маріуполі, зазначають у британській розвідці.

Бойове розгортання таких сил, зауважують аналітики, демонструє значні проблеми росії з ресурсами в Україні та, ймовірно, сприяє роз’єднанню командування.

Доповнення

До Маріуполя у вівторок, 17 травня, приїхала “висока” делегація з Чечні. Як повідомляє Маріупольська міська рада, російські окупанти планують віддати місто під контроль “кадирівців”.

Українські Національні Новини

Суспільство