rf-prodovzhuye-postachati-ozbroyennya-boyovikam-rozvidka

РФ продовжує постачати озброєння бойовикам – розвідка

 • 16188 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. За даними розвідки, Російська Федерація продовжує постачання бойовикам боєприпасів, озброєння та військової техніки через неконтрольовані Україною ділянки кордону. Про це повідомив під час брифінгу представник пресцентру Міністерства оборони України полковник Максим Праута, передає УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Російська Федерація продовжує постачання боєприпасів, озброєння та військової техніки через неконтрольовані Україною ділянки кордону", - повідомив Праута.

Зокрема, минулого тижня окупанти колоною вантажних автомобілів завезли з території Росії зброю та боєприпаси через ділянку кордону поблизу населеного пункту Дякове (Луганська область).

Водночас, командування ЗС РФ продовжує використовувати тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях, як полігон для випробування сучасних і перспективних зразків озброєння та військової техніки.

"Так, в інтересах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російсько-окупаційних військ в районах населеного пункту Широка Балка, Гольмівській та "Світлодарської дуги", що входять до смуги відповідальності 3-ї окремої мотострілецької бригади, активно застосовуються модернізовані зразки безпілотних літальних апаратів. А в районах міста Луганськ, міста Дебальцеве та на Новоайдарському напрямку (смуга відповідальності 2-ї окремої мотострілецької бригади) фіксується робота комплексів радіотехнічної, радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби російського виробництва", - розповіли у Міноборони.

Нагадаємо, що за даними розвідки, офіцери ЗС РФ перевіряють особовий склад та озброєння бойовиків.

Українські Національні Новини

Політика