rf-prodovzhuye-sprobi-atakuvati-rayon-syevyerodonetska-iz-trokh-napryamkiv-britanska-rozvidka

рф продовжує спроби атакувати район Сєвєродонецька із трьох напрямків - британська розвідка

 • 152149 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. росія продовжує намагатися атакувати район Сєвєродонецька з трьох напрямків, українська оборона тримається, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"росія продовжує спроби атакувати Сєвєродонецьку кишеню із трьох напрямків, хоча українська оборона тримається. Малоймовірно, що будь-яка зі сторін значно просунулася за останні 24 години", - йдеться у звіті.

Деталі

У МО Британії вказують, що "поки росія концентрує наступ на центральньому секторі Донбасу, вона залишається в обороні на своїх флангах".

"Українські сили нещодавно досягли певного успіху, завдавши контрудари у південно-західній частині Херсонщини, у тому числі закріпившись на східному березі річки Інгулець", - вказали у британській розвідці.

Також зазначається, що "оскільки фронт окупованої зони сягає більш ніж на 500 км, і росія, і Україна стикаються з подібними проблемами у підтримці лінії оборони, одночасно вивільняючи боєздатні бойові підрозділи для наступальних дій".

"В окупованій Херсонській області росія насильно приводить своє управління у відповідність до управління рф, вводячи російський рубль як законний платіжний засіб і наймаючи російських вчителів для введення в школах російської навчальної програми та мови. росія, швидше за все, заявить, що окупація Херсона свідчить про покращення управління та покращення умов життя українського народу", - йдеться у звіті.

Доповнення

Британська розвідка припускає, що росія не полишила плани відрізати район Сєвєродонецька з півночі та півдня.

Українські Національні Новини

Суспільство