rf-prosuvaie-informkampaniiu-pryviazky-ukrainy-do-teraktu-v-krokusi-tsentr-protydii-dezinformatsii

рф просуває інформкампанію "прив’язки" України до теракту в "крокусі" - Центр протидії дезінформації

 • 28615 переглядiв

росія просуває інформаційну кампанію, яка неправдиво пов'язує Україну з терористичною атакою в "Крокус Сіті Холл", посилаючись на заяви проросійських журналістів і блогерів.

Фейкові тези про нібито "причетність України до теракту" у дописах журналістів і блогерів, які послідовно просувають російські наративи, все більш активно поширюються з боку країни-окупанта. Зокрема йдеться про твердження таких осіб, як італійсько-швейцарський журналіст Анджело Джулиано, - про теракт "укронацистського режиму за підтримки США"; а також американський блогер Джек Пособец та німецький підприємець Кім Дотком, які намагаються довести причетність України до теракту в рф.

Про це передає УНН із посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО.

Пропаганда рф розпочала інформкампанію, мета якої - "прив’язати" Україну до теракту в "Крокусі", зокрема, в очах Заходу.

– ідеться у повідомленні.

Деталі

Дописи європейських та американських журналістів і блогерів, які послідовно просувають російські наративи:

Італійсько-швейцарський журналіст Анджело Джулиано, який стверджує, що теракт скоїв "укронацистський режим за підтримки США". Сам Джуліано мешкає в Гонконзі та регулярно просуває чіткі проросійські меседжі;

Американський блогер Джек Пособец, який є прихильником конспірологічних теорій та послідовно просуває в США тези, співзвучні з російськими.

Німецький підприємець Кім Дотком, який намагається довести причетність України до теракту через "мову тіла Зеленського". Дотком звинувачувався правоохоронцями США у відмиванні грошей і шахрайстві, він регулярно поширює проросійські наративи.

Нагадаємо

російські диверсійні групи невдало спробували висадитися на підконтрольному Україні правому березі Херсонської області, але російські ЗМІ брехливо представили це як успішну "десантну" операцію.

Ракетна атака рф на Київ: є пошкодження у трьох районах, ще в двох - упали уламки 25.03.24, 12:10 • [views_0]