rf-rozgortaye-na-ukrayinskomu-kordoni-sili-spivmirni-do-tikh-scho-buli-u-2014-rotsi-turchinov

РФ розгортає на українському кордоні сили, співмірні до тих, що були у 2014 році - Турчинов

 • 11358 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Російська Федерація активно розгортає додаткові військові підрозділи вздовж українського кордону. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання журналістів про вихід Леоніда Кучми з ТКГ, передає кореспондент УНН.

"Можемо побачити не лише розташування військ на території окупованій – Донецькій і Луганській областях. Можемо подивитись, що відбувається вздовж нашого кордону – активне розгортання додаткових військових підрозділів, які за кількістю вже співставні з тими, які були в 2014 році, коли Держдума приймала рішення про введення військ", - сказав Турчинов.

Це серйозна загроза – нові підрозділи, які РФ розгортає на українському кордоні, розгорнуті не тільки для демонстрації сили, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ на Донбасі зафіксувала перевезення з Росії боєприпасів для важкої зброї

"Вони можуть бути використані для ведення активних бойових дій. Ми повинні бути до цього готові", - додав Секретар РНБО.

Як повідомляв УНН, російське воєнно-політичне керівництво збільшує кількість військ Збройних Сил РФ неподалік кордонів з Україною.

Українські Національні Новини

Політика