rf-styaguye-do-krimu-viyskovu-tekhniku-schob-blokuvati-do-nogo-dostup-mintot

РФ стягує до Криму військову техніку, щоб блокувати до нього доступ – МінТОТ

 • 25821 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Росія застосовує розширений воєнний контингент для обмеження доступу не лише можливих військових супротивників, але й для гуманітарних організацій, міжнародних експертів, моніторингу тощо. Про це повідомив міністр з тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, передає УНН з посиланням на прес-службу МінТОТ.

"Російська Федерація має потужний фізичний чинник, який вона застосовує для блокування. У воєнній теорії – це так звана зона, на яку ні з повітря, ні з моря, ні з суходолу не можна було б потрапити. Тому Росія застосовує розширений воєнний компонент для обмеження доступу не лише для можливих супротивників у військовому плані, але й для гуманітарних організацій, міжнародних експертів, моніторингу і т.д.", - цитує слова міністра прес-служба.

За його словами, в Джанкої у Криму РФ додатково розгорнула ракетні комплекси С400 – усього таких 4 комплекси для того, щоб контролювати акваторію моря та територію України.

"Ми бачимо мілітаризацію, ми бачимо обмеження в доступі, військову загрозу і ми знаємо, що за будь-яких обставин Росія буде впливати на рух кораблів до портів Маріуполя та Бердянська", - додав при цьому міністр.

Нагадаємо, в мережі були опубліковані знімки російських розгорнутих ракетних батарей С-400 на авіабазі Джанкой в окупованому Криму.

Наприкінці листопада Російська Федерація розмістила четвертий дивізіон зенітних ракетних систем С-400 поблизу кордону з Україною в тимчасово окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика