rf-ta-kytai-domovylysia-z-khusytamy-pro-bezpechne-sudnoplavstvo-u-chervonomu-mori-zmi

рф та Китай домовилися з хуситами про "безпечне судноплавство" у Червоному морі - ЗМІ

 • 28055 переглядiв

росія і Китай досягли домовленості з єменськими повстанцями-хуситами про забезпечення безпечної навігації їхніх суден у Червоному морі.

росія та Китай домовилися з бунтівниками-хуситами з Ємену про безпечне судноплавство у Червоному морі. Хусити пообіцяли, що російські і китайські судна в Червоному морі не зазнають нападів з їхнього боку, передає УНН із посиланням на Bloomberg.

Деталі

Як пише Deutsche Welle, хусити з листопада 2023 року нападають на судна в Червоному морі, які, на їхню думку, пов'язані з Ізраїлем. Вони заявляють, що напади триватимуть доти, доки Ізраїль не припинить блокаду сектору Газа та свою військову операцію у цьому палестинському регіоні. Через Червоне море пролягають деякі з найважливіших у світі торговельних шляхів.

Додамо

Хусити контролюють деякі райони Ємену, а також узбережжя цієї країни. Вони належать до керованої Іраном "Осі опору" та підтримують палестинський радикальний рух ХАМАС.

Для захисту судноплавства в Червоному морі США наприкінці 2023 року запустили ініціативу Operation Prosperity Guardian ("Операція із захисту добробуту"), до якої приєдналася ціла низка країн. Німеччина направила до Червоного моря фрегат Hessen. Він бере участь у операції ЄС Aspides.